Hardeman Hekken is onderdeel van Hardeman Bouwproducten

Scherpe prijzen

Levering binnen 2 werkdagen*

Gratis geleverd boven €250 ex. BTW

Voor informatie
Ook via WhatsApp

0318-521700

Landhek van hout plaatsen

Landhek hout plaatsen

Hoe moet u een houten landhek plaatsen? Volg onderstaand stappenplan voor het stevig monteren van houten landhekken.

Benodigdheden:

Stap 1: Palen bevestigen in de grond

Plaats allereerst de benodigde houten poortpalen stevig in de grond met de juiste afmeting tussen de palen. Houdt rekening met een de breedte van het landhek +15 centimeter extra.

U kunt ervoor kiezen de palen vast te zetten met behulp van snelcement. Graaf een gat en plaats de palen, het snelcement en het benodigde water in de grond. Mocht u geen gebruik willen maken van cement dat adviseren wij een gat te graven van minimaal 400 centimeter.

Voor het plaatsen van de tweede poortpaal maakt u gebruik van een touw of lange balk die u spant tussen de palen. Gebruik een waterpas om de lijn of balk in de juiste lijn te krijgen, zodat de palen op dezelfde hoogte geplaatst worden.

Stap 2: Hang en sluitwerk bevestigen op de palen en het landhek

Bepaal eerst hoe u het hek wilt ophangen en naar welke kant u het houten landhek wilt laten draaien.

Als u de palen stevig heeft gemonteerd kunt u het beste eerst de duimen monteren op de palen. Meet met behulp van het hek uit hoe hoog u het hek wilt hebben hangen. Monteer hierna de ophangdelen aan het landhek. Nu kunt u het hek al aan de palen hangen.

Stap 3: Sluiten houten poort bevestigen

Na het monteren van de scharnieren op de palen kunt u de “sluiting” gaan monteren. Dit is het beste te doen als het hek al op de juiste plaats hangt. U kunt dan makkelijk zien waar de pennen en beugels gemonteerd moeten worden.